30 Ağustos 2015 Pazar

PERİBACALARI

        Kapadokya, (Kappadokia) 60 milyon yıl önce ErciyesHasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından  doğal olaylar sonucu aşındırılmasıyla ortaya çıkan bölge.Peri Bacaları Kapadokya bölgesinde bulunan doğal yapılara verilen şahane görüntüsüyle insanı geçmişe götüren bi yerdir.

 Peri bacalarının en önemli özelliği olağanüstü doğal  güzeliği ve Kapadokya bölgesine kattığı mistik atmosferdir. Kapadokya ile ilgili "Başka bir gezegen", "Uzaylıların Ülkesi", "Masal Diyarı" gibi benzetmelerle insanların kendilerini başka alemlerde hissettiği  çeşitli yerli ve yabancı yayınlarda sık sık rastlarız. Kapadokya bölgesinde içinde binlerce peribacası oluşumu gözlenen birçok vadi vardır. Kilometrelerce uzunluktaki vadilerde yapılan yürüyüşler sırasında yorulduğunuzu hissetmeden yeni gezegen keşfetmiş gibi hislerle gezerek unutulmaz bir tatil keyfi yaşarsınız.
     Kapadokya monoton hayattan sıkılarak sıradışı yerler görmek  isteyenler için bir yeryüzü cennetidir. Peri bacaları ile süslenen vadiler içinde gezintiler yaparken hayallerötesine sizi sürükler.daha önce hiç gidilmemiş yerler keşfedebilir ,fotoğrafçılığa meraklı olanlar için ise hiç çekilmemiş kareler çekebilirler. Geziler süresince merak duygusu giderek öyle bir seviyeye gelir ki Kapadokya gezisi basit bir gezinti havasından çıkıp bir serüvene dönüşerek unutulmaz anlar yaşamanızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder