1 Eylül 2015 Salı

İSTANBUL-ADALAR


   Adalar, İstanbul'un Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada, Sedefadası, Sivriada, Yassıada, Kaşık Adası ve Tavşan Adası adlı 9 tane   adadan oluşan ilçesidir. Adalar'a ilk vapur seferleri Galata Köprüsü'nden 1846 yılında başlamıştır. Bugün Kabataş, Kadıköy ve Bostancı'dan sürekli deniz yolu bağlantısı vardır.
      Adalar, Prens Adaları, İstanbul Adaları ya da Kızıl Adalar, İstanbul'un Anadolu Yakası'nın güney kıyılarının açıklarında, Marmara Denizi 'nin kuzeydoğu kesiminde yer alan ve kısaca Adalar olarak anılan takım adadır. Büyüklü küçüklü 9 ada ve kıyıya yakın iki kayalıktan oluşur. Aynı zamanda İstanbul ilinin bir ilçesini oluşturan Adaların beşinde (Büyükada,Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedefadası yerleşim vardır. Sivriada, Yassıada, Kaşık Adası ve Tavşan Adası'nda ise sürekli ve düzenli yerleşim bulunmamaktadır.
Adalar ilçesinin merkezi Büyükada olup, ilçe 5 mahalleden oluşmaktadır; Büyükada'daki Maden ve Nizam mahalleleri,KınalıadaBurgazada ve Heybeliada. 2013 verilerine göre nüfusu 16.166'dır. 
                      Adalar gezmek ve eğlenmek için tarihi kültürel değerlerini koruyan deniz ve doganın bulustuğu eşşiz güzelliğe bağlı göürlmesi gereken bi yerdir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder