21 Eylül 2015 Pazartesi

AMASRA

      Doğayla iç içe bir kasaba olan Karadeniz'in şirin kasabalarından  Amasra, sakin bir tatil isteyenler için ideal bir mekân. Bartın 'a 17 km mesafede olan Amasra, iki koylu, beş tepeli bir yarımada biçiminde kurulmuştur. Karadeniz Yat Rallisi'ne liman olarak ev sahipliği yapan bu şirin ilçede yat ve teknelerin güvenli bir şekilde barınabileceği limanlar mevcuttur. Tarihi eserlerin ve doğal güzelliklerin koyun koyuna olduğu Amasra, deniziyle doğasıyla  çeşitli nimetleriyle doğal güzellikleriyle , gezilecek doğasıyla  görülmesi gereken   huzur dolu bir yerdir.
Tarihi Kalıntılar: Doğal güzellikleriyle dikkat çektiği kadar tarihi köken olarak ta kalıntılar bulunmaktadır. bunlardan ; Amasra Müzesi, Amasra Kalesi, Osmanlı Hamamı, Bedesten Anıtı, Küçük Kilise, Direkli Kaya, Kuş Kayası Yol Anıtı, Cenova Şatosu ve Bartın Fatih Camii'dir.

Çarşılar: Amasra Galla Pazarı ve Amasra Çekiciler Çarşısı alışveriş için uygun seçenekler sunar ziyaretçilerine. Amasra'ya özgü kıyafet, hediyelik eşya ve yöresel tatların satıldığı pazarda alışveriş yapmanın zevkini yaşayacaksınız. Özellikle Çekiciler Çarşısı' nda ahşap işçiliğinin nadide ürünleri görüp, hayran kalmamak elde değil.

Mesire Yerleri ve Plajlar: Tarihi yerleri ve çarşı gezisinden sonra sakin doğa ile iç içe olmak, piknik yapmak ya da denize girmek için Amasra da  Göldere Şelalesi, Amasra Feneri, Bakacak Mevkii, Boztepe ve Amasra Plajı bulunmaktadır.


Mağara ve Kiliseler:  Amasra'  da Gürcüoluk Mağarası, Amasra Küçük Kilise görmemiz gereken tarihi yerlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder